Državljanova izkušnja

Državljanova Izkušnja celodnevne delavnice bodo 21. junija v okviru Slovenia Coworking @ Kino Siska.

Po zgledu Global Service Jam in Gov Jam dogodkov ter inspirirani po pronicljivem TEDx talku Mitja Mavsar: “Državljanova Izkušnja”, se bomo v celodnevnem ustvarjanju, brainstormanju in “jammanju” z metodami oblikovalskega razmišljanja (design thinking) poglobili v izzive in potenciale javnih storitev. S pomočjo strukturiranega procesa bomo snovali nove inovativne storitve, iniciative in platforme, kot odgovore na probleme sodobnega državljana.

update: pripenjam full-size program

Prijave

Udeležba na dogodku je BREZPLAČNA. Da bomo karseda učinkoviti smo omejili število udeležencev na 20.

PRIJAVE preko Eventbrite se odprejo v nedeljo 17. junija ob 20:00.
Če prijavo zamudite, se vsekakor vpišite na čakalno listo.Prijavi se na Eventbrite

Potek dogodka

Uvodnih 30 minut bomo namenili predstavitvi izziva, nato pa udeležence organizirali v delovne skupine. V okviru skupinskega dela bomo spoznali proces snovanja novih storitev, od prepoznavanja uporabniških potreb, vse do zasnove poslovnega koncepta.

Cilj je, da do konca dneva s pomočjo preskušenih tehnik oblikovanja storitev dobimo čimbolj izdelane koncepte za nove in boljše storitve za slovenskega državljana. Odkrili bomo, katere interakcije z državo nas najbolj žulijo in v nadaljevanju poiskali izboljšave in rešitve.

Komu so delavnice namenjene

Dogodek je namenjen vsem, ki si želijo boljših javnih storitev in jih zanima kreativen pristop k reševanju problemov.
Prepričani smo, da je dogodek zelo zanimiv za oblikovalce storitev in uporabniške izkušnje ter za vse tiste, ki bi to še radi postali. Zelo vabljeni tudi etnografi, psihologi, komunikologi, ekonomisti, antropologi, marketinški raziskovalci, grafični oblikovalci, kreativci … Še posebej bomo veseli javnih uslužbencev, ki državljanovo izkušnjo in javne storitve sooblikujejo vsak dan.

Kaj lahko pričakuješ

Spoznavanje in odprto povezovanje novih ljudi iz različnih ozadij, mešanico drugačnih pogledov in kreativnih pristopov k reševanju problemov. Potrebujete le radovednost, veselje do skupinskega dela in čas med 09:00 in 17:00 uro.
Gotovo je le eno: za nami bo ostalo nekaj zelo dobrih in nekaj manj dobrih idej, gomila popisanih post-it listkov in porisanih plakatov.

Grešniki:

Dogodek nam pomagajo omogočiti ekipa Slovenia Coworking, TEDx Ljubljana in UX Slovenija (FB skupina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Če hočeš narest dobro storitev ali produkt, moraš razumeti uporabnike, kako se obnašajo in kaj hočejo, pa tudi posel. No, to počnem jaz: večinoma za internet, včasih pa tudi načrtujem tudi ne-digitalne izkušnje.

About me:
about.me/danijel.kurincic

danijel.kurincic@gmail.com

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: